Регион

Кампанията „Младежи за околна среда“ обхвана и Хасковска област

230 ученици от пет училища в Хасковска област се включиха в образователни инициативи, организирани от Българското дружество за защита на птиците като практически дейности сред природата и екскурзия до защитени територии в околностите на Маджарово.

За обогатяването на знанията на учениците беше издадена и разпространена в училищата книжката „Потайните помощници“. Тя е посветена на лешоядните птици – важен фактор за екологичното равновесие.

Два образователни природозащитни лагера събраха младежи на възраст 15 – 18 г. от района на Тополовград и Свиленград край сакарското село Орешник. Организатор бе Българска фондация „Биоразнообразие“, а акцентът бе поставен на влиянието на глобалните промени на климата върху биоразнообразието и човешкия живот.

Това отчита приключилата кампания „Младежи за околна среда“ на екоминистерството. Тя бе реализирана със съдействието на Изпълнителната агенция по околна среда, регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции.

Успоредно с младежките дейности е подготвена документация с предложение за обявяване на защитена местност в землището на димитровградското село Брод, съобщиха още от МОСВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button