Хасково

Красимир Ангелов пое областната администрация, очаква се нов заместник

Красимир Ангелов пое преди обяд поста областен управител от временно изпълняващия длъжността Мартин Узунов.

Haskovo.info припомня, че той беше назначен от служебното правителство вчера. Това се случи, след като на 22 март беше освободен досегашният областен управител Минко Ангелов. Официално беше съобщено, че той преминава на работа в Министерството на икономиката. По-рано срещу него започнаха разследвания след сигнали за покровителстване на контрабандни канали.

Новоназначеният Красимир Ангелов има висше образование от УНСС по специалност „Икономика и управление“. Той има дългогодишен опит в областта на строителния надзор и управлението на проекти.
„Когато преди малко повече от половин месец стана ясно, че Минко Ангелов отива на друг пост в София и освобождава поста на областен управител в Хасково, аз заявих моето желание и воля по-нагоре, че според мен е по-правилно да бъде назначен изцяло нов състав на областна администрация. Причината е, че доста дълго време се провеждаше една очерняща кампания спрямо Минко Ангелов, а все пак ние сме били заедно в екип при 4 временни правителства“, каза Мартин Узунов.

Той обаче допълни, че моментът е бил много деликатен, защото са оставали 10 дни до изборите. Така е взето решение той да остане като временно изпълняващ длъжността областен управител.

„Нямаше да бъде честно да дойде един нов състав, който не се знаеше дали има познанията как да бъдат проведени изборите. В момента съм изключително доволен, че имаме нов областен управител, така трябва да бъде. Предполагам, че в най-скоро време ще има и нов заместник-областен управител, но докато аз съм тук ще направя всичко възможно този преход да бъде плавен. Ще се опитам да запозная максимално добре Ангелов с работата му“, каза Мартин Узунов и допълни, че двамата не се познават, а са се виждали преди 2 г. при посещение на индийския посланик в Хасково, защото Ангелов е председател на Балканско-индийската асоциация.

Областна администрация
Красимир Ангелов

„Абсолютно подкрепям идеята за един плавен преход в администрацията и мисля, че това е правилното решение. Благодарен съм на Министерски съвет за моето назначение и решението тези хора, които са били в областната администрация да останат, за да могат да проведат изборите“, заяви от своя страна Красимир Ангелов. Той посочи, че с него са водени разговори да поеме поста 5 – 6 дни преди назначаването му.

„Основата задача пред мен сега е да се запозная със ситуацията. Да видя с помощта на Узунов проблеми и по-наболели въпроси за решаване. По-генерално искам да създадем по-добра обстановка за инвестиции, която да доведе до повече работни места, повече хора да остават в областта. Мисля да ангажираме повече локалния бизнес. Така чуждите инвеститори ако видят една по-сигурна и стабилна обстановка ще дойдат и те“, заяви Ангелов.

По неговите думи, докато има празни халета, магазини заведения, има къде да се работи. „Около Хасково има достатъчно празни терени, на които могат да бъдат създадeни промишлени зони, както сега се изгражда голям строителен хипермаркет. Хасковска област и България е вход на Европа и е нормално като граничен регион да имаме амбиции да направим някакви международни хъбове, бази, които да привлекат инвестиции и да се развие регионът“, допълни новият областен управител. Той уточни, че предстои да се запознае с фактическата обстановка около бившето летище „Узунджово“.

Красимир Ангелов каза още, че не е член на политическа партия, а е бил поканен от служебното правителство като експерт в своята строително-консултантска сфера. Той призна, че работи с всички общини в областта и с 10 – 15 в страната.

„За мен това е длъжност. Пожелавам си редовно правителство. Аз не съм дошъл тук заради службата. Идвам от бизнеса и се надявам един ден да се върна там“, завърши Красимир Ангелов.

Служебното правителство назначи нов областен управител на Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Budala
Budala
06.04.2023 17:12 17:12

Узунов баща му да го кандидатира за кмет на есен. Малево е точно за него.

Аз и той
Аз и той
07.04.2023 10:35 10:35
Отговор до  Budala

Няма по-достоен за кмет на Хасково от сегашния кмет Станислав ДЕЧЕВ …..
Чистотата в града е на висота….
Паркове, нови магазини на световни марки, втори Лидл…..вежливост и отзивчивост в Общината…Реновиран парк ,,Кенана,,…..нов стадион,,Младост,,
и много други…..Самият кмет Дечев е ангажиран с проблемите на хората,….земен,контактен, интелигентен и добър….Хората тук го обичат и уважават.

Back to top button