Хасково

Три двойки близнаци се родиха в Хасково, Неонатология получи нов кувьоз

Три двойки близнаци са се родили през последните дни в АГО на МБАЛ – Хасково. Всички са момичета и са с тегло под 2 кг., съобщи началникът на Неонатологично отделение д-р Красимира Желязкова.

Общо 12 деца с проблеми, основно недоносени, са в отделението, като кувьозите са 15. В този напрегнат момент Неонатология получи нов кувьоз от инициативата „Капачки за бъдеще“.

Основателят на благотворителната кампания Лазар Радков обясни, че кувьозът е бил предоставен преди време на болницата в Харманли. Там обаче АГ-отделението е закрито и с помощта на регионалния координатор на инициативата Таня Челебиева, се е взело решението кувьозът да бъде трансфериран в Хасково.

Дарение
Лазар Радков

Радков допълни, че благодарение на „Капачки за бъдеще“ вече няма болница в страната, където най-новият кувьоз да е от миналия век. В събота от 10 до 14 часа на площад „Свобода“ в Хасково е поредната акция по събиране на капачки и кенчета. Целта е закупуването на още една специализирана линейка за недоносени деца.

ДарениеЗаместник-директорът на МБАЛ – Хасково д-р Иван Иванов също благодари на дарителите и каза, че до края на годината се очаква да бъде обновено Неонатологичното отделение. След края на ремонта ще бъдат закупени още два чисто нови кувьоза.

Haskovo.info припомня, че през октомври миналата година бяха открити обновените АГО и Детско отделение в МБАЛ – Хасково.

Дарение

Откриха обновените АГО и Детско отделение в Хасково, купуват модерен ехограф

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.04.2023 22:07 22:07

Браво нека помагаме и с капачкисамо да помогнем на маничета

Анонимен
Анонимен
08.04.2023 3:32 3:32

Първо да ремонтират отделението после да се радват на кувьози и подаръци детето ми като беше там 5 дена съд страх го оставях
това не е отделение защо не се ремонтира първо това отделение за бога това са ни най милите същества а се ремонтира родилно аз лежах 5 дена в хотел а детето ми в обор

Анонимен
Анонимен
08.04.2023 6:46 6:46

Всяко нешто се прави спрямо възможнос5ите имали сте възможност за хотел но бадете благодарност и на това

Мнение
Мнение
08.04.2023 10:52 10:52

Някой трябва да ходи на уроци по български език е литература. Хора, коментарите нямат елементарна грамотност! Не говоря за печатни грешки, ужас!!!

Анонимен
Анонимен
09.04.2023 23:46 23:46
Отговор до  Мнение

Всеки изказва своето мнение! Не сме на матура по български език и литература! Относно дарението едно голямо БРАВО! Нека има още много такива каузи това са хората ,които най много го заслужават. Там започва новия живот ,там се гледат и спасяват нашите деца! Нека ние всички да подпомогнем !

Мнение
Мнение
11.04.2023 23:25 23:25
Отговор до  Анонимен

Отговор към мен, благодаря! Подобни забележки явно са жизнено необходими за вашето ежедневно съществуване. Приятна седмица и доскоро.

Back to top button