Хасково

Настояват за ремонт на църквата „Св. Георги“ в Хасково

Жители на хасковския квартал „Овчарски“ настояват за ремонт на църквата „Свети Георги“.

Хората разказаха, че храмът не е ремонтиран от години, по него се виждат пукнатини, падат мазилка и ламарини.

„Последно ремонт имаше при предишния свещеник Кирил, който обаче почина. Оттогава почти нищо не е направено. Днес от общината почистиха боклуци в двора, но тук има нужда от сериозна работа“, казва живеещият на улица „Свети Георги“ до храма Паскал Вълчев.

ЦъркваОтец Димитър, който служи в църквата, коментира пред Haskovo.info, че в последните две години не е спирала работата по подготовката на документите за ремонт. Процедурата е на финалната права, като проектът трябва да бъде одобрен от митрополит Николай.

Църква

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.04.2023 12:47 12:47

А новия покрив до камбанарията не виждате ли ???? Новата столова не виждате ли?????Новото вътрешно обзавеждане не виждате ли ????? Проекта за камбанарията е от 2 години , но нещата не стават лесно………когато Паскал Вълчев гледа камбанарията да види и покрива и да влезе вътре. Щото аман от платени клакьори сега да направим и Св.Георги и да наместим в нея на отец Златко малкия син , както големия в Св.Богородица след ремонта ……..който е умен да се сеща…….

Анонимен
Анонимен
25.04.2023 12:50 12:50

……и всичко за 30 сребърника…….

Last edited 1 year ago by Анонимен
Back to top button