Любопитно

Деца отбелязват Деня на Земята

Деня на Земята отбелязаха малчуганите в детската градина „Пролет“ в Харманли.

Те оцветиха рисунки и изработиха селфи рамка, украсена с изображения на животни, растения и хора. Децата вече знаят, че природата на Земята е много красива и ни дава всичко необходимо, за да живеем. Но за да я запазим такава, трябва да полагаме грижи за нея.

В отбелязването на Деня на Земята – 22 април, се включиха детската градина в село Динево и други детски заведения в региона. Там посяха семенца на зеленчуци, научиха се да събират разделно отпадъците и да ги изхвърлят на определените места.

ДецаВсички получиха грамоти от Национален форум „Моето дете“. Ученици от Хасково, Свиленград и Кърджали изпратиха за виртуалната изложба фотографии, показващи природни картини.

ДецаДенят на Земята се отбелязва за първи път в България на 14 декември 1930 г. по инициатива на тогавашния министър на Земеделието и държавните имоти Григор Василев, припомня Haskovo.info. „Дано никога – во век и веков – българите не се отказват от деня на Земята, който би трябвало да се зачита като един от най-светлите дни“, пише министърът по-късно в своите книги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button