Хасково

Световният шампион Георги Пеев с почетен плакет от областния управител

Световният шампион от първенството за трансплантирани в Пърт, Австралия Георги Пеев получи почетен плакет от областния управител на Хасково Красимир Ангелов, съобщават от областната администрация.

Haskovo.info припомня, че хасковлията спечели златен медал на 100 метра бруст във възрастовата група 40 – 49 г. Пеев е единственият българин с два трансплантирани органа – сърце и бъбрек. Той е и европейски шампион по плуване за трансплантирани в няколко дисциплини.

„Златният медал, който завоювахте на шампионата, донесе не само лично удовлетворение на вас и вашите близки, но прослави област Хасково и България в световен мащаб. Неуморни са вашите усилия за каузата за извършването на повече трансплантации в страната ни и това е пример за смелост и човечност. Вярвам, че вашите безценни послания за това, че донорството е живот, ще бъдат чути от все повече хора“, каза областният управител.

Според Пеев не е толкова важен фактът, че е спечелил златно отличие, а най-голямата награда е неговата кауза за донорството да достигне до повече хора.

Георги Пеев стана световен шампион на първенството за трансплантирани

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Новинар Север-Юг
Новинар Север-Юг
26.04.2023 12:22 12:22

Шампион по лицемерие

Гербераст
Гербераст
26.04.2023 12:46 12:46
Отговор до  Новинар Север-Юг

Сега го чакаме в листите за общински от герб. Слатка е заплатата общинска. А и всички които бяха с иванов сега са в герб.

Back to top button