Хасково

19 деца са жертви на престъпления в Хасковска област

19 деца са пострадали от престъпления през 2022 г. в Хасковска област, сочат данните на НСИ.

Четири от тях са станали жертви на блудство, а едно на изнасилване. Три са пострадали при кражби, едно при грабеж, а две деца са получили телесни повреди.

78 малолетни и непълнолетни са преминали през годината през детските педагогически стаи в региона заради извършени противообществени прояви и престъпления. 32 са избягали от домовете си или специализирани институции, 21 са проявили насилие и агресия.

Има един случай на училищен тормоз, два на непристойно и хулиганско поведение. 10 са повредили обществена и чужда собственост, пет са хванати в употреба на психоактивни вещества, а две в проституиране.

196 деца са извършили престъпления. 5 са случаите на причинена телесна повреда, а 39 на унищожаване и повреждане на имущество. Извършени са 4 грабежа, 93 кражби, 5 са случаите на хулиганство, а престъпленията, свързани с наркотици са 28.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button