Любопитно

Щъркел пристигна в село Подкрепа през ноември

Щъркелът в ПодкрепаВ хасковското село Подкрепа се „радват“ на странно явление. В началото на ноември се появи щъркел, което хората определят като прецедент.

Щъркелите отлетяха преди месец и половина, а преди няколко дни този отново се върна, свидетелстват живеещите в най-близката до гнездото къща. Те се изненадали и се притеснили. „Като гърмяни зайци сме, да не би да е лоша поличба„, притеснява се Тинка Господинова. „Това е абсурд„, категорична е пък Стоилка Делчева, според която птицата просто е стара и се е върнала, защото е преценила, че няма да може да прелети на юг.

Щъркелът в ПодкрепаДействително е необичайно, но не е прецедент прелетна птица да остане в България през зимата, обясни Николай Терзиев от Дружеството за защита на птиците. Според него най-вероятно става въпрос за частен случай, а щъркелът може да е болен.

Местните хора ще наблюдават птицата в следващите дни и ако не отлети ще се обърнат към регионалната екоинспекция, чиито специалисти могат да изпратят щъркела в спасителен център, където да изкара зимата.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button