Регион

Откриха нарушения при проверката на 32 автобуса на Капитан Андреево

Нарушения са констатирани при проверката на 32 автобуса, пристигащи от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Министерството на туризма.

Всички са превозвали туристи на организирани пътувания. Не са представени ваучерите на туристите от трима туроператори, като от тях ще бъде изискано да ги представят в Комисията за защита на потребителите.

Установено е, че 8 от автобусите са без сключени договори с пътниците. За един от тях не е предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност.
При други 3 от случаите са липсвали договори между превозвача и туроператорите.

Проверени са и двама души, които са представили на проверяващите идентификационните си карти, като са удостоверили регламентирано извършване на професията „екскурзовод“.

При един от автобусите е установено, че не е представена застраховката „Отговорност на туроператора“ и тя не е била въведена в Националния туристически регистър. При един от туроператорите е установена нелоялна търговска практика – табелата за превоз, обозначаваща организатора на екскурзията, не отговаря на неговото име.

От автомобилна администрация са съставени общо 5 акта за установяване на административно нарушение при превозвачите, като на един от автобусите са свалени регистрационните номера. Икономическа полиция не установи нарушения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button