Хасково

Три бебета се родиха в Хасково на празника на акушерката

Три бебета се родиха до обяд в АГО на МБАЛ – Хасково на Международния ден на акушерката – 5 май. От началото на годината до днес ражданията са 260.

17 акушерки работят в АГО и още толкова в Неонатологично отделение. Средната възраст на персонала е около 50 г., като вече има и млади акушерки на по 2 години стаж.

Отделенията са обновени и ремонтирани, като се очакват още млади и квалифицирани кадри, допълни пред Haskovo.info старшата акушерка Паулина Янкова, която честити празника на своите колежки.

Международният ден на акушерката отбелязват днес в над 50 страни по света. Денят се чества като празник на родилната помощ от 1991 г., тъй като акушерката е квалифицирана в оказването на помощ на раждащите жени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Есра Ибиш
Есра Ибиш
06.05.2023 18:17 18:17

Само акушерка Стоева трябва ден по-рано да бъде отстранена от екипа, защото не отговаря на никакви морални норми! Бях на преглед през нощта по спешност и само дето не ме наби, че я събудих от дълбокия и сън. Жена да не може да съчувства на друга жена, която притеснена идва на преглед, не го разбирам. Докато има такива хора за съжаление репутацията на здравните ни заведения никога няма да се оправи.

Last edited 11 months ago by Есра Ибиш
мс иванова
мс иванова
07.05.2023 12:17 12:17
Отговор до  Есра Ибиш

пълен боклук и нищо друго

Back to top button