Хасково

Тържествен ритуал и хоро на Гергьовден в Хасково

Тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ се проведе за Гергьовден в Хасково.

В него участваха военнослужещи от военно формирование 52 740 – Хасково, военно формирование 22 280 Корен и духовият оркестър. Слово за Деня на храбростта и на Българската армия държа командирът на хасковското формирование подп. Светослав Годинов.

С благодарствено слово се представи Гергана Димитрова, която е внучка на ген. Ванко Димитров.

Празникът продължи с концерт на оркестър „Колорит“ с ръководител Милен Димитров и вокалистките Надка Димитрова и Марияна Димитрова. Хасковлии се хванаха на българско хоро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Стамов
Георги Стамов
06.05.2023 13:33 13:33

Поделенията са още с номерацията от БНА! По натовчки стандарт трябва да са база с няаакво тъпо наименование. Кенанското поделениеиможе да бъде база „Каунь“, а коренското „На къра“. Махнете тая простотия – женски в армията, особено офицерки – пълен смях и унижение като ги гледаш! Лошото е, че сегашните „войници“ нъзприемат това като нормално!

Back to top button