Регион

Три министерства финансират инфраструктурата на злощастната улица в Симеоновград?

ул. СъединениеРемонт на най-разрушените участъци от улица „Съединение“ в Симеоновград тече от три дни. Част от пътя е и мястото, където навръх Великден загинаха шестима младежи. 

„Ремонтът е за сметка на общината. Ние реално пренареждаме паважа като се надяваме така да закрепим улицата за 4-5 месеца„, съобщи за Haskovo.info кметът на града Пейчо Стайков.

През това време ще се търси финансиране по един много стар проект, свързан с изграждането на нов водопровод на ул. „Съединение“, допълни градоначалникът.

„Утре чакам специалисти от София, които ще ни съдействат да подготвим документите. По всяка вероятност необходимите средства ще дойдат от три министерства“, коментира Стайков.

Haskovo.info припомня, че асфалтирането на улицата ще стане след като инфраструктурата бъде положена. Парите за рехабилитацията на пътя са осигурени, тъй като той е част от пътя Симеонвоград – Гълъбово. Първата копка на дългоочаквания ремонт бе направена преди месец. Проектът трябва да приключи за една година.

Междувременно Общински съвет – Симеоновград гласува на родителите на загиналите деца да бъдат отпуснати пари, с които да пътуват до София следващата седмица. Те ще внесат в парламента националната подписка с искане за по-строги наказания за водачите, които застават зад волана без книжка, карат с превишена скорост, употребяват алкохол или дрога и причиняват смъртта на хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button