Любопитно

За нощта на музеите: ретро дискотека в Хасково, фехтовка в Димитровград

Европейската нощ на музеите на 13 май ще бъде отбелязана в Хасково и Димитровград.

Регионалният исторически музей в Хасково ще работи от 17 до 1 часа след полунощ при свободен вход. В 20:30 часа ще е прожекцията на разширен трейлър на най-новия сериен филм на РИМ – Хасково „Загадки и истории в музея“. В 21:40 часа в лапидариума на музея започва ретро дискотека.

В Димитровград Историческият музей, Дом-музей „Пеньо Пенев“, Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ и Ретро апартамента ще работят по свободен вход от 18 до 23 часа.

В 18 часа в галерията ще бъде открита юбилейна изложба-живопис „Откровения по пътя“ на Благой Господинов.

От 18 до 22 часа в Дом-музей „Пеньо Пенев“ на кръгъл час ще има прожекции на филмите за поета – „Съня ми слънчев чака вечността“ с режисьор Славян Костов и сценарист Яна Тодорова и „Отблизо: Поезията и животът на Пеньо Пенев“ с режисьор Жоро Торнев и сценарист Мира Добрева.

В 19 часа в Историческия музей ще бъде открита изложбата „Детство мое“ на Регионален исторически музей – Шумен с детски играчки, аксесоари, дрешки от миналия век. Ще бъдат наградени дарители, приятели и доброволци на музея.

От 19:30 до 20:30 часа ще бъде изнесена лекция по историческа фехтовка, съпроводена с открита тренировка с реплики на оръжия – автентични мечове, щитове и др.

Забавни детски кътове и работилници ще са отворени от 19 до 21 часа. Предвидени са и много изненади.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button