Любопитно

Фотосесия-конкурс „Аз съм българче!“ на „Китна Тракия“

Фотосесия-конкурс за деца за най-гиздава българска народна носия „Аз съм българче!“ ще се проведе на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ в Хасково, съобщават от общината.

На 14 май от 16 до 18 часа до китната люлка край голямата сцена в парк „Кенана“ всички малки и пораснали деца, на възраст до 18 години, са поканени да се включат във фотосесията.

Всяко дете трябва да бъде облечено с народна носия. Професионален фотограф ще направи снимки на децата, които желаят да покажат пъстрите български народни носии и шарени шевици. Снимките от фотосесията ще бъдат включени във фотоалбум. Той ще бъде публикуван на официалните фейсбук страница и инстаграм профил на Община Хасково на 16 май. Това ще стане след изрично попълнена декларация за съгласие от страна на родителите.

Малките модели, събрали най-много харесвания в социалните мрежи, ще получат награди от кмета Станислав Дечев на 1 юни – Международен ден на детето. Гласуването ще продължи от 16 май до 30 май включително.

Националният събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе на 12, 13 и 14 май в парк „Кенана“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button