Регион

Над 2 тона отпадъци за рециклиране събраха деца в Димитровград

Над 2.1 тона са събраните отпадъци за рециклиране от училища и детски градини в община Димитровград.

Днес кметът Иво Димов връчи награди на първите три училища и детски градини, събрали най-голямо количество отпадъци за рециклиране под формата на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, съобщават от общината.

„Подобни инициативи възпитават навици и мислене, каквото са създадени в редица страни по света. Така се приближаваме повече до това, да живеем в по-чист град и среда. Поздравявам ви за това, че се включихте така отдадено и приобщихте освен децата и родителите“, каза кметът.

НаградиВ екологичната кампания „Градска рециклиада“ с най-голямо количество безапелационно първи са учениците от ОУ „Алеко Константинов“, които са събрали близо един тон отпадъци, с което са допринесли за по-чиста среда.
Втори са ОУ „Димитър Матевски“ – Меричлери със 110 кг., а трети са учениците от СУ „Любен Каравелов“. Поощрителна награда получиха учениците от ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал Черноконево.

От детските градини на първо място са Детска градина №1 със 171 кг., второто място е за ДГ „Райна Княгиня“ със 158 кг. и трети са децата от Детска градина №4. Поощрителна награда беше дадена възпитаниците на Детска градина №2.

Спортни пособия и грамоти получиха отличените от кампанията, която се проведе в рамките на един месец и се включиха всички детски градини и училища от община Димитровград.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Жечо Ванчев
Жечо Ванчев
11.05.2023 20:29 20:29

Едно време събирахме вторични суровини – железа и хартия (нямаше пластмаса)..същата работа и сега. Защо тогава оплюват онова време?

Back to top button