Регион

Близо 2 кг. златни и сребърни накити извадиха от дамски чанти

Контрабандни златни и сребърни накити са открити в дамските чанти на пет румънски гражданки, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 11 май около полунощ на пункта пристигнал автобус, управляван от турски гражданин. Той е обявил в зоната за митнически контрол, че пренася 234 текстилни изделия – дрехи и 36 парфюма, носещи лога на известни марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

Пътниците заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности за деклариране. При последвалия щателен митнически контрол в дамските чанти на пет румънски гражданки са открити пакети със златни и сребърни бижутерийни изделия – гривни, пръстени, медальони, колиета, обеци.

Две от пътничките пренасяли общо 200.51 грама златни изделия, а другите три – 1660.5 грама сребърни изделия. Според експертизата на вещото лице накитите с общо тегло 1861.01 грама са на стойност 29 011 лева.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
фенки фенки
фенки фенки
12.05.2023 17:45 17:45

На пазара дъпрам… чанти, чанти

Back to top button