Регион

Подготвят аварийното възстановяване на два опасни моста

Предстои изготвянето на инвестиционни проекти за аварийното възстановяване и реконструкцията на два моста на територията на община Стамболово.

Единият е над Селска река в село Долно Черковище, а другият е в землището на село Маджари в местността „Алмала тарла“. От общината вече обявиха обществени поръчки по пряко договаряне на обща стойност 63 000 лв. без ДДС. В тях е включен и авторският надзор. Целта е предотвратяването на аварии, жертви и щети, казват от общината.

Мостът в Долно Черковище е пострадал значително след обилните валежи на 17 април. Констатирано е подкопаване на основите, като в североизточната част липсват част от подпорите. Връзката на мостовата конструкция с пътя е компрометирана, което е предпоставка за катастрофи, допълват от кметството.

Повърхностните води са подкопали и основите на моста в Маджари, като са се образували пукнатини. Тук също е компрометирана връзката на моста с пътя, което представлява опасност за преминаващите коли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button