Любопитно

„Китна Тракия“ започна с концерт на квартет „Светоглас“ – ВИДЕО

Тридневният Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ започна тази вечер с концерт на квартет „Светоглас“.

Певците се представиха пред хасковлии на централната сцена в парк „Кенана“. Квартетът зарадва публиката с вечни български песни.

В парка вече са монтирани етно кътове с люлки и други атракции за снимки. Заработи занаятчийският базар, предлагат се и традиционни ястия.

ФолклорВ събота е конкурсната програма, в която участват 55 фолклорни групи и 95 индивидуални изпълнители от 14 общини в страната. Както Haskovo.info писа, тази година ще има и гости от Одрин, които вече са в Хасково.

ФолклорУтре програмата започва в 9 часа, а официалното откриване ще е в 12 часа. Тогава ще се представи Народният оркестър при община Хасково с диригент Димчо Йорданов и солисти Елена Беделева и Росица Делева. Вечерта от 18 часа ще е концертът на Надя Казакова.

ФолклорСъборът ще завърши в неделя, когато от 16 до 18 часа ще се правят фотосесии на деца с народни носии за конкурса „Аз съм българче!“. Финалът ще постави певицата Росица Пейчева.

Танцовият клуб „Балкан“ от Одрин гостува на хасковските тракийци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button