Хасково

Почистиха 9 незаконни сметища в Хасковска област

9 нерегламентирани сметища са почистени на територията на Хасковска област през изминалия месец, съобщават от РИОСВ.

Експертите от екоинспекцията са извършили 146 проверки, от които 73 планови и 43 извънредни. Дадени са 24 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или за изпълнение на изискванията на екологичното законодателство. Част от предписаните мерки са изпълнени, за други срокът за изпълнение тече.

За констатирано административно нарушение на екологичното законодателство РИОСВ е съставила акт по Закона за опазване на околната среда за одобряване на ПУП–ПЗ за изграждане на фотоволтаична електроцентрала в землището на стамболовското село Долно Черковище без наличието на влязъл в сила краен акт по ЗООС – становище или решение по екологична оценка. За нарушението е наложена глоба в размер на 140 лв.

През месеца е издадено едно наказателно постановление по ЗООС на стойност 2 000 лв. за неизпълнение на предписание за почистване на замърсен терен.

Един екземпляр от защитен вид – бял щъркел е изпратен в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за оказване на първа помощ и последващо връщане в естествената му среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button