Любопитно

Връчиха награди на активни ловни дружини в Хасково

Наблюдава се тенденция на устойчиво стабилизиране на дивеча на територията на Ловно-рибарското сдружение – Хасково. Това отчете пред делегатите на общото събрание председателят Желязко Живаков.

Тези резултати се дължат на системните усилия за опазването и стопанисването на дивечовото богатство. Над 95 000 лв. са изразходвани за ловно-стопански мероприятия през миналата година. За подхранване през зимните месеци са вложени повече от 43 000 лв. Създаването на фуражна база и съоръжения за подхранване са коствали 19 000 лв.

Председателят на Управителния съвет на НЛРС Съюз на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев връчи плакет на председателя на ловната дружина „Гергьовден“ – Хасково Ангел Георгиев за отличната работа по облагородяване на паметното място с параклис, където е сложено началото на организираното ловно движение.

ЛовциУправителният съвет на ЛРС – Хасково награди отличните стрелци от дружината в Пчелари, повалили 3 вълка, за които Haskovo.info писа, дружините във Въгларово, Мандра, Конуш за приноса им в увеличаване на материалната база.

ЛовциОт председателя на ЛРС Желязко Живаков Василев получи статуетка на богинята на лова Диана като знак за успешно реализираната инициатива – създаване край село Пчелари на комплекс за адаптация на елени лопатари.

На площ от 300 дка там са изградени сеновал, къщичка за наблюдение, хранилки, място за водопой за 30-те елена, пристигнали от Полша. Наблизо е и новото укритие за наблюдение на защитените от закона черни лешояди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Щишянов
Щишянов
19.05.2023 23:36 23:36

Трагедия…

Анонимен
Анонимен
20.05.2023 21:46 21:46

Браво

Кичка Михайлова
Кичка Михайлова
20.05.2023 22:23 22:23

Успех на всички ловци, да са живи и здрави. Много късмет!!!

Back to top button