Хасково

9 селища в Хасковска област са включени в статистическо наблюдение

В цялата страна върви наблюдение на бюджети в домакинствата, организирано от Националния статистически институт. В Хасковска област данни се събират в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и селата Брягово, Татарево, Крум и Тополово.

Най много – 18 са домакинствата в областния център. Всички участници са избрани на случаен принцип и са на ротация.

Наблюдението на домакинските бюджети е включено в Националната статистическа програма за 2023 г. и ще продължи до юни. То се провежда ежегодно. Сега обхваща 3 060 домакинства от цялата страна. Целта е да се осигурят достоверни и представителни данни за доходите, разходите, потреблението и други елементи на жизненото равнище на населението, както и за измененията в тях, които настъпват по години.

До края на май ще продължи анкетното наблюдения в областта на статистиката на информационното общество, съобщиха още от хасковския отдел „Статистически изследвания“ към Териториално статистическо бюро Юг – Пловдив. Анкетьори събират сведения за използване на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата тази година.

Въпросите са свързани с наличие и използване на интернет, електронно управление, електронна идентичност, електронна търговия, електронни умения, поверителност и защита на личната информация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button