Любопитно

Над 1 300 на празничното шествие за 24 май в Хасково

Над 1 300 деца, ученици и студенти се очаква да се включат в шествието в прослава на светите братя Кирил и Методий, българската писменост и книжовност в празничния 24 май, съобщават от общината.

В 10:30 часа от централния площад „Свобода“ ще тръгне празничното общоградско шествие, водено от духовия оркестър и мажоретния състав. Към дефилето на учениците, децата и студентите ще се присъединят и стотици представители на културни и просветни институции, граждански организации, жители и гости на Хасково.

През центъра на града до площадка „Спартак“ ще преминат първи учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, след тях ще шестват най-малките от детските градини в Хасково: „Ян Бибиян“, „Зорница“, „Елхица“, „Слънце“, „Иглика“, „8 март“, „Щурче“, „Весели очички“, „Звънче“ и Детската градина по изкуствата.

В празничен ред ще се включат учениците и гимназистите от: СУ „Васил Левски“ – Хасково, ОУ „Шандор Петьофи“, ОУ „Св. Иван Рилски“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Никола Й. Вапцаров“, ОУ „Свети Климент Охридски“, Спортно училище „Стефан Караджа“, ОУ „Христо Ботев“ с. Войводово, ОУ „Васил Левски“ с. Книжовник, ПГДС „Цар Иван Асен II”, ПГЛП „Райна Княгиня“, ПГТ „Александър Паскалев“, ФСГ „Атанас Буров“, студентите от Медицинския филиал на Тракийския университет и всички малки и големи деца и ученици, учители и родители, които искат да бъдат част от най-българския празник, провеждан в Хасково.

На площадка „Спартак“ ще се проведе официалната церемония по връчване на отличията „Ученик на годината“ на Община Хасково и празничен концерт.

В концерта ще участват Клуб „Мажоретки“ от ОУ “Любен Каравелов“ с ръководител Антония Иванова, Вокална група „Щурче“ от Детска градина № 11 с ръководител Диляна Гъркова, Михаил Евтимов от СУ „Стефан Караджа“, Група „Танцово изкуство“ с ръководител Милена Налбантова и Танцов състав „Гайтанче“ с ръководител Мишо Кадиев от ОУ „Св. Климент Охридски“, Вокална група по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ от ОУ „Шандор Петьофи“ с ръководител Мариана Димитрова, Вокална група към ОУ „Васил Левски“, с. Книжовник с ръководител Михаил Паскалев, Танцова група с ръководител Диана Делчева, Шукран Сабриева и Величка Михайлова от ОУ „Никола Вапцаров“ с ръководител Стилияна Ангелова, Вокална група от ФСГ „Атанас Буров“ с ръководител Даниел Ленков и др.

Отличията „Учител на годината“ ще бъдат връчени на 23 май от 18 часа на празничен концерт в театър „Иван Димов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button