Хасково

Доц. Kрум Георгиев с Гранд При за фолклор

Крум ГеоргиевМеждународната асоциация на фолклорните федерации IGF присъди Гранд При на доц. Крум Георгиев– един от доайените на българската фолклористика. Наградата се дава веднъж годишно на изявени личности в цял свят, които имат значителен принос за развитието на фолклора.

Диригент, композитор, етнолог, председател на „Общество за фолклор“, Крум Георгиев е познато име за хасковлии като някогашен диригент и главен художествен ръководител на представителния ансамбъл „Китна Тракия“. Той отдавна е заслужил това високо отличие, радвам се за него, каза известният хореограф Васко Димов. 

Крум Георгиев е създал е над 200 музикално-танцови произведения на фолклорна основа, някои от които особено популярни и придобили слава на автентични песни.Неуморим творец, отдаден всецяло на българското народно творчество, той е бил художествен ръководител на професионални ансамбли и създател на десетки уникални формации. Доц. Георгиев има над 250 публикации, журира у нас и в чужбина международни и национални фестивали и събори, сред които и хасковския „Китна Тракия пее и танцува”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button