Хасково

10 абитуриенти не се явиха на втората матура по избираем предмет

10 абитуриенти не са се явили тази сутрин на втората задължителна матура по избираем предмет в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Върху държавния изпит работят 701 зрелостници, като 14 не са допуснати от предварително завилите. Най-желаните предмети са английски език ниво B2, география, биология и математика. За държавния изпит по теория и практика на специалността се очакват 577 зрелостници.

Матурата се провежда в 12 училища, 74 зали и се охранява от 148 квестори. В ПГТ „Александър Паскалев“ в Хасково например сутринта очакваха 49 зрелостници за матурата по професия.

Haskovo.info припомня, че матурата по български език и литература беше на 19 май. Около 50 са заявленията за трета матура, която е пожелание. Тя ще се проведе в 7 училища, 26 зали и ще се охранява от 52 квестори.

89 не се явиха на матурата по български език в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button