Хасково

Наградиха заслужили учители в навечерието на 24 май в Хасково

Хасково отличи своите най-заслужили учители и дейци на изкуството и културата на тържествен празничен концерт в навечерието на 24 май.

Церемонията по връчването на наградите „Учител на годината“ се състоя в голямата зала на театър „Иван Димов“.

В категорията „Предучилищно възпитание“ наградата взе Емилия Недялкова от Детска градина № 18 „Осми март“. В категорията „Начално и прогимназиално образование“ призът отиде за Радка Матанова от Основно училище „Христо Смирненски“, а в „Гимназиално образование“ – за Катя Вълчанова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“.

НаградиЗа принос за развитието на изкуството и културата наградата получи диригентът на Детски хор „Орфей“ Елена Цветкова.

НаградиИмената на номинираните се утвърждават с решение на Общинския съвет, а наградите връчиха кметът на общината Станислав Дечев и председателят на Общинския съвет Таня Захариева. Победителите получават диплом, знак на общината и парична награда от 500 лева.

Празничният концерт, посветен на хасковските учители, просветни и културни дейци, продължи с изпълнения на Формация „Бални танци“ – Хасково към ОНЧ „Заря-1858“ с ръководител Петя Милушева, Десислава Александрова и Дария Христова от Школа по народно и поп пеене „До – минор“ към НЧ „Тракия – 2008“, с музикален ръководител Даниел Ленков, балет „Тангра“ с художествен ръководител Дорина Инджова.

НаградиНа празничния 24 май шествието от площад „Свобода“ тръгва в 10:30 часа. То ще стигне до площадка „Спартак“, където ще бъдат наградени изявени ученици и ще има концерт на талантливи деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button