Любопитно

Нова литературна награда за Светлана Николова

Поетесата Светлана Николова от Харманли е сред най-щастливите на днешния празник.

Организационният комитет на националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“ обяви резултатите от неговото 17-то издание. Първата награда е за Светлана Николова за стихотворението и „Насъщност“.

Радостна съм от това признание, всяка награда ми дава нови сили, каза отличената поетеса в Деня на Светите братя Кирил и Методий.

Литературният конкурс е ежегоден. Организира се от читалище „Братство 1869“ и Община Кюстендил и се провежда под патронажа на кмета на общината. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на Кюстендил, за чието обогатяване и развитие безспорен принос има творчеството на Биньо Иванов (1939-1998).

В анонимната надпревара тази година са участвали 137 поети с 356 стихотворения. Журито присъди втората награда на Маргарит Жеков от Хасково за стихотворението „Совалката „Артемис“. Тази година поетът има личен юбилей.

Отличените ще получат наградите си на 1 юни на церемония в голямата зала на кюстендилското читалище „Братство“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button