Любопитно

Одрин аплодира хасковския ансамбъл „Китна Тракия“

Анадолската агенция и информационни сайтове в съседна Турция пишат за състоялия се в Одрин празник на българската азбука, просвета и култура.

Той бе организиран от Генералното консулство на България в Одрин. Присъствали са областният управител Хусеин Кюршат Кърбъйък, кметът на Одрин Реджеп Гюркан, ректорът на тамошния Тракийски университет проф. д-р Ерхан Табакоглу, депутати, кметове, ръководители на търговски камари и стокови борси, представители на неправителствени организации.

Сред поканените на тържеството бяха кметът на Ивайловград Диана Овчарова, бизнесмени-дарители за реализация на родолюбивите инициативи на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково, за които Haskovo.info писа.

ПразникВсички аплодираха изпълненията на ансамбъл „Китна Тракия“, който не за първи път стъпва на сцена в Одрин. Децата от Българското неделно училище „Иван Вазов“ в Одрин представиха музикална програма, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

ПразникВ празничния ден формацията за български народни танци „Балкан“ в Одрин, която наскоро участва в събора „Китна Тракия пее и танцува“, получи плакет на Съюза на тракийските дружества в България с пожелания за нови творчески постижения.

Генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров благодари за активното участие на хасковските тракийци за подкрепата на българския дух в Одрин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button