Любопитно

Голям празничен концерт и награди за 165 г. читалище „Заря“

Хасковското Образцово народно читалище „Заря-1858“ отпразнува 165 години от създаването си. Това е първото читалище в Южна България и четвъртото, създадено в България преди Освобождението от османско владичество.

На празничния концерт тази вечер кметът Станислав Дечев връчи на председателя на ОНЧ „Заря-1858“ Красимир Кръстев паметен плакет по повод юбилея на книжовното средище. „В нашия град има една истина. Когато Хасково празнува – празнува в читалище „Заря“. Но когато празнува читалище „Заря“ – празнува цяло Хасково! И това не е игра на думи. Това е неписан градски закон, чиято история започва от преди 165 години. Няма друга институция в града ни, която всички хасковлии да наричаме нашето читалище“, каза в приветствието си градоначалникът.

По повод годишнината си „Заря“ получи почетен знак от президента, а Красимир Кръстев и Александър Милушев получиха признанието „Рицар на духа“ от Съюза на народните читалища в България.

ЗаряЗа цялостната си дейност за развитие на читалищното дело членовете на читалищното
настоятелство и читалищните дейци получиха почетни плакети от председателя Красимир
Кръстев и секретаря на „Заря“ Александър Милушев. Празничният концерт продължи с изпълнения на школите, клубовете и музикалните класове в читалището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button