Хасково

Пускат 32 000 рибки в язовир „Сивата вода“ край Хасково

Предвижда се зарибяване на язовир „Сивата вода“ на „Кенана“ край Хасково.

От фирмата „Марчела трейдинг“ са подали до директора на РИОСВ – Хасково уведомление за инвестиционно предложение, което предвижда развъждане, отглеждане на сладководни риби в садки за свободна консумация и спортен риболов в язовира.

Планира се поставянето на 16 мрежести садки за 32 000 риби, като риба ще се отглежда и свободно в язовира. Водоемът е собственост на „Напоителни системи“ и е взет под наем от фирмата. Ще се отглежда предимно шаран, но и толстолоб, амур, каракуда, червеноперка, сом, щука, бяла риба, есетрови риби.

Зарибяването ще се извършва през пролетта, като рибният материал ще се превозва в бидони, снабдени с кислородни бутилки. Годишният капацитет на язовира ще е около 3 тона. Предвижда се поставянето на 3 фургона – контейнери за фураж, инвентар и битово помещение, цистерна и вани за обезпаразитяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоименов
Стоименов
27.05.2023 12:34 12:34

Ще бъде ли възможно риболовци да ловят в язовира?

Анонимен
Анонимен
27.05.2023 13:18 13:18
Отговор до  Стоименов

Е, рибите първо трябва да пораснат. Така че питайте след 2-3 години. ;)

Haskovskiqtupkach
Haskovskiqtupkach
27.05.2023 13:24 13:24
Отговор до  Анонимен

То няма вода вътре, какви риби 😀

Койчо
Койчо
30.05.2023 9:00 9:00
Отговор до  Анонимен

Защо не се публикуват фактите(Какво реално пише в договора), а сте публикували някакви намерения, които фирмата ви е предоставила и не се знае реално какво става там. Публикувайте договора ние можем да четем. Така ще се знае може ли простосмъртния рибар, който си плаща билета да лови, без необразовани пазачи да му досаждат с това какво им е казал работодателя им.

градски
градски
27.05.2023 16:52 16:52

„Сивата вода“ не е язовир а изравнител от напоителна система.Пълни се принудително от канал идващ от яз.“Тракиец „. Пълненето му зависи от желението на ръководството на „Напоителни системи“ Имането на вода там не е сигурно.

Back to top button