Любопитно

Хасковски спектакъл – на фестивална сцена в Ямбол

Спектакъл на хасковския Драматично-куклен театър „Иван Димов“ е включен в конкурсната програма на националния фестивал „Михаил Лъкатник“ в Ямбол.

Там ще бъде представен „Пакостникът“ от Лео Спачил и Йозеф Пеер, сценичен вариант и режисура на Янко Митев. Премиерата в Хасково през декември миналата година бе бенефис за Янко Митев, актьор, драматург и режисьор, припомня Haskovo.info.

23-ят куклено-театрален фестивал започва на 29 май и ще продължи до 1 юни. Шествие на куклени актьори и стотици деца с костюми на приказни герои, ще сложи началото на празника. Фестивалните дни ще предложат спектакли, улични представления, връчване на награди от конкурса за написване на куклено-театрална пиеса.

ТеатърНай-добрият спектакъл ще получи голямата награда – пластиката „Играещият човек“, изработена от скулптора Георги Чапкънов. Ще бъдат връчени и награди за режисура, сценография, оригинална музика, мъжка и женска роля, актьорски дебют.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button