Любопитно

„Мъжки“ и „женски“ графит краси сграда в центъра

ГрафитътСграда на бул. „Освобождение“ в Хасково бе изрисувана с графити. Инициативата е част от проект „Дали мъжете са от Марс или жените – от Венера..!?“, който се финансира от Български фонд на жените. В Хасково той се осъществява от сдружение „Икар“. 

Така две парчета от пъзел – синьо и червено с нарисувани на тях знаците за мъжки и женски пол (астрологичните символи на планетите Марс и Венера“) ще красят многоетажната сграда.

„Дали мъжете са от Марс или жените – от Венера..!?“ стартира преди половин година.  По този проект в 13 града на България 13 неправителствени организации проведоха различни инициативи на тема равнопоставеност на половете. Сдружение „Икар“ работи в Хасково и Димитровград с ученици от 9 местни училища. Във фоайетата на учебните заведения бе подредена изложба. Стойността на проекта е 3200 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button