Външни публикации

Топ 3 най-предпочитани квартали за живот в Пловдив

Когато става въпрос за покупка на имоти в Пловдив, то безспорно изборът на квартал е сред водещите фактори наред с цената. Разбира се, най-правилното решение всеки човек избира сам за себе си според собствените си предпочитания и целта на тази покупка – за живеене, или с цел инвестиция. Въпреки това обаче, когато става въпрос именно за живеене, някои квартали в Пловдив са по-желани от други. Нека видим и кои са топ 3 на най-предпочитаните квартали за живот в Града под тепетата.

1. Център

За който и град да става въпрос, центърът винаги е един от предпочитаните райони за живеене от хората. Подобна е и ситуацията в Пловдив. Централната градска част определено привлича и е удобна локация за закупуването на имот и създаването на собствен дом. Разбира се, условието е да имате паркомясто или гараж на разположение, тъй като паркирането в тази част на града се случва трудно. За сметка на това пък, от тази точка е лесно да се стигне почти навсякъде. Освен това, центърът е предпочитан район за живеене от много хора и заради възможността за социален живот, както и близостта до различни места за забавление. Ако държите на тази част на града, но не искате да сте непременно в средата, добри опции са и кварталите като Съдийски, или пък районът около Военна болница.

2. кв. Тракия

Според много хора кв. Тракия безспорно попада в топ 3 на класацията за най-желани квартали за живот и покупка на апартаменти в Пловдив, въпреки по-отдалеченото си местоположение от центъра. Причината – в него има всичко – супермаркети, заведения, училища, детски градини, мол, паркове (включително и най-големият парк Лаута, в който може да прекарате часове наред в разходки сред природата). Освен това, Тракия от години има славата на спокоен квартал, далеч от шума и суетата на града, с добра инфраструктура и без досадните задръствания в пиковите часове на денонощието. С две думи, ако искате да сте извън шумотевицата на града, то този квартал определено ще ви хареса.

3. кв. Христо Смирненски

Този квартал, както пловдивчани наричат за по-кратко Смирненски, се намира в западната част на града и от няколко години е във всички класации като един от най-предпочитаните райони за живеене. Преди време той се славеше като мястото, където има най-много зелени площи и където въздухът е най-чист. А опорните точки за това твърдение бяха, че кварталът е в близост до няколко големи парка и Гребната зона на р. Марица. Днес в района могат да се забележат много нови и модерни сгради и въпреки, че е по-застроен от преди, Смирненски си остава един от най-предпочитаните квартали за живот в Града под тепетата. Разполага с удобен транспорт, близо е до центъра и в него има както училище, така и болница и множество магазини.

Споделихме ви кои са 3 най-предпочитани квартали за живот в Града под тепетата. Ако търсите имоти в Пловдив за покупка, то определено трябва да разгледате какви предложения има именно в тези райони. Кой ще изберете и дали ще се спрете именно на някой от тях, е въпрос на личен избор и зависи изцяло от вас.

Back to top button