Регион

Извадиха контрабандно злато за близо половин милион от тайник на автобус – ВИДЕО

Контрабандни златни накити за близо половин милион лева са открити в тайник на автобус при проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският автобус е пристигнал вчера на пункта. Той е пътувал от Турция за Германия. Подадено е искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция.

Шофьорът и пътниците са заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При извършената митническа проверка е открит специално пригоден тайник в двете греди на шасито.

ЗлатоОт укритието митничарите са извадили 24 пакета със златни бижутерски изделия – пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета. Според експертизата на вещото лице пакетите съдържат 4326.67 грама накити от 14- и 22-каратово злато на обща стойност 481 370 лева.

Контрабандните златни изделия са задържани. 46-годишният турски водач е привлечен към наказателна отговорност, наложена му е парична гаранция в размер на 5 000 лв. и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button