Спорт

Гришо се класира без загубен сет за третия кръг на „Ролан Гарос“

Григор Димитров се класира убедително за третия кръг на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията се наложи с 3:0 сета над Емил Руусувуори от Финландия, в отделните части 7:6(4), 6:3, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 44 минути.

В първия кръг Димитров разгроми Тимофей Скатов (Казахстан) с 6:0, 6:3, 6:2.

Българинът изпусна на два пъти пробив аванс срещу Руусувуори и така се стигна до тайбрек в първия сет. В него Гришо поведе с 6:3 точки и от втората си възможност затвори първата част в своя полза.

Димитров беше пробит още в първия гейм на втората част, но след това направи серия от четири поредни печеливши гейма за 4:1. При 5:2 Григор пропусна три сетбола при сервис на Руусувуори, но след това затвори сета на собствен сервис.

В третия сет Димитров проведе с пробив за 2:1, но Руусувуори изравни при 3:3. Григор направи нов брейк за 4:3 и след това с два убедителни сервис гейма затвори мача в своя полза.

С успеха Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста, в която заема 29-ото място.

Гришо се стреми към изравняване на най-доброто си постижение от 2020 година, когато достигна до четвъртия кръг, а следващият му съперник ще бъде победителят от двубоя между номер 8 Яник Синер (Италия) и Даниел Алтмайер (Германия).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАД КОЗЛОДУЙ
ГРАД КОЗЛОДУЙ
01.06.2023 18:56 18:56

Браво господин Димитров

Back to top button