Любопитно

„Пакостникът“ с наградата на детското жури от национален конкурс

Спектакълът на хасковския театър „Пакостникът“ спечели най-ценния приз – специалната награда на Детското жури на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ в Ямбол.

С пълно единодушие от 5 гласа, децата избраха „Пакостникът“ за свой фаворит на фестивала. Отличната постановъчна работа на Янко Митев и сърцатата актьорска игра на Стефана Дункова, Нелина Михайлова и Мартин Милчев, впечатлиха публиката и специалистите на традиционния форум.

Янко Митев освен това получи на фестивала и специална награда за цялостно творчество и принос към куклено-театралното изкуство.

ТеатърHaskovo.info припомня, че с „Пакостникът“ от Йозеф Пеер и Лео Спачил, Митев отпразнува своя бенефис през декември миналата година. Сценографията и куклите са дело на Наталия Гочева и Христина Младенович – Храстче, а музиката е на доц. Веселин Койчев.

ТеатърТова бе 23-то издание на фестивала „Михаил Лъкатник“. В Ямбол за наградите спореха девет куклени спектакъла. Голямата награда – статуетката „Играещият човек“ на Георги Чапкънов, бе присъдена на Куклен театър – Бургас, за спектакъла „Мисия Спящата красавица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button