Регион

Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика в Крепост

Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика за производство на слънцезащитни конструкции в община Димитровград, съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

Заместник-министърът Стефан Савов връчи сертификат клас „Б“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Илхан Албайрак, управител на „Пергостил“ ООД . Компанията ще инвестира в изграждане на нова фабрика за производство на алуминиеви перголни и стъклени системи в димитровградското село Крепост. Инвестицията е за 5,1 млн. лв. и ще създаде 20 нови работни места. На официалното връчване присъства и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Сертифицирането е във връзка с разширяване на дейността на турската компания в България. Целта на инвестицията е осигуряване на допълнителни производствени и складови площи и увеличаване на обемите произведена продукция, предназначена за износ в Европа, Азия и Африка в над 30 страни на 3 континента. Очаква се производството на специални слънцезащитни конструкции в новата фабрика да стартира през 2025 г.

Зам.-министър Савов подчерта, че с тази инвестиция сертифицираните от началото на 2023 г. проекти от МИР и БАИ са тринадесет, на обща стойност 189.3 млн. лв. и ще разкрият 853 нови работни места.

„Ценим турските инвестиции“, подчерта Савов и изтъкна изключително добрите търговско-икономически отношения между двете страни, което се потвърждава и от рекордния стокообмен, постигнат през 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button