Хасково

Над 2 млн. лв. повече приходи от корпоративни данъци в НАП – Хасково

Над 2 млн. лв. повече корпоративни данъци са внесени от началото на годината в НАП – Хасково в сравнение със същия период на 2022 г.

Постъпленията към бюджета са малко повече от 11,2 млн. лв., а през 2022 г. по същото време са били 8,1 млн. лв., уточняват от приходната агенция.

На 30 юни изтича срокът за подаване на годишни данъчни декларации за дължими корпоративни данъци. Освен данък „печалба“, в същия срок юридическите лица декларират данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, както и данъка върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис.

Плащането на данъците по тези годишни декларации е също до 30 юни. Най-лесно това може да стане онлайн чрез виртуалния ПОС терминал на приходната агенция, а също и чрез 10-те физически ПОС терминални устройства в офиса, във всяка банка с попълване на вносна бележка за издължаване към бюджета, както и с пощенски запис.

30 юни е още краен срок за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Заедно с годишната си данъчна декларация те трябва да подадат и декларация Образец 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Пешо
Бай Пешо
03.06.2023 8:25 8:25

При това поскъпване е нищо!!!

Back to top button