Регион

Сигнализират за незаконно изнасяне на пясък от река за строеж на хотел

Сигнал за нерегламентирано изнасяне на пясък от речното корито в ивайловградското село Одринци е подаден на 28 май преди обяд до Басейнова дирекция.

Жалбоподателят посочва, че в 6 часа сутринта камион с пазарджишка регистрация и багер копаят и изнасят пясък. До момента на сигнала 4 пъти е извозван инертен материал. Предполага се, че той се изнася до новостроящ се хотел в селото.

Проверката на Басейнова дирекция е показала, че във въпросния участък от коритото на река Бяла в землището на село Одринци липсва механизация. Не е установен добив на инертни материали.

Откъм дясната заливна тераса на реката е констатирано наличието на пресни следи от изземване на инертни материали – яма с дълбочина около половин метър. Не е нарушена структурата на речното корито и бреговата ивица, допълват от дирекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Jack Bauer
Jack Bauer
09.06.2023 19:43 19:43

Едно шише с бензин и готово. Няма нужда от сигнали.

Back to top button