Спорт

Хасково започна с победа шоуто на националните финали

Баскетболистите на Хасково зарадваха с победа своите многобройни фенове на старта на Националните финали в ББЛ – А група. В хасковската спортна зала „Дружба“ играят осемте най-добри отбора от всички региони в групата.

Момчетата на треньора Янко Желев елиминираха на четвъртфиналите тима на Шоутайм след 94:82. На полувремето резултатът беше 60:35. След почивката гостите намалиха до 72:60, хасковлии обаче успяха да удържат на натиска и се поздравиха с успеха.

23 точки вкара Динко Христов, по 21 т. реализираха капитанът Виктор Колянов и Ивайло Тонев, а Вангел Илиев добави 13 т.

БаскетболФиналите бяха официално открити от кмета Станислав Дечев. Той получи плакет от ББЛ и топка с автографите на хасковските баскетболисти. Градоначалникът подари на треньора Янко Желев кристална статуетка на Света Богородица, която да закриля отбора.

Всички бяха приветствани от президента на клуба Здравко Марков, който получи отличие от отбора. Награди получиха спонсорите на националните финали. Емоциите в залата нажежиха мажоретките от „Регетон“.

БаскетболВ събота от 16 часа Хасково се изправя в първия полуфинал срещу Фаб файв, който днес победи Дунав Русе с 93:84. Другата среща е от 18 часа между Хебър и Миньор.

В неделя малкият финал е от 15 часа, а мачът за титлата е от 17 часа. Националните финали на ББЛ А група се организират от ББЛ, Община Хасково и с подкрепата на Volkswagen.

На входовете на залата са поставени дарителски кутии за 19-годишния Божидар, който страда от левкемия.

Банкова сметка:

Банка „Търговска Банка Д“ АД
IBAN BG27 DEMI 9240 1000 3125 72
BIC DEMIBGSF
Титуляр: Божидар Радомиров Вълков

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button