Хасково

Данчо, който уби баща си в Горски извор, страда от алкохолизъм и епилепсия

47-годишният Данчо Каналиев, който на 14 юни вечерта уби баща си Димитър Каналиев на 74 г. в димитровградското село Горски извор, страда от алкохолна зависимост и епилепсия, стана ясно на днешното съдебно заседание в Хасково, на което той беше оставен за постоянно в ареста.

Мъжът е от Хасково, като от 2 г. се е преместил в къщата на село. Той е живеел на семейни начала с жена, с която имат дете. Неуспешно се е лекувал от алкохолната зависимост в Центъра за психично здраве в хасковския квартал „Болярово“. Обмислял е да продаде къщата в Горски извор и с парите да замине за Турция, където да се лекува.

Данчо е осъждан 4 пъти, основно за шофиране в нетрезво състояние, като е наказван с пробация и условна присъда. Преди време е издавана ограничителна заповед по Закона за защита от домашното насилие след жалби от неговите родители.

Има данни по делото, че той е бил пиян във фаталната нощ в Горски извор, когато се е скарал с баща си и го е намушкал смъртоносно с нож в гърдите. Данчо не помнел почти нищо, като пред съда каза, че много съжалява за случилото се.

Съдът го остави в ареста, защото има обосновано предположение, че той е извършител на престъплението и реалната опасност от укриване и извършване на престъпление. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Син уби баща си в село Горски извор

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството в Горски извор

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
градски
градски
16.06.2023 20:36 20:36

Защо ще го храним този човешки отрадък? Евтанизация е най доброто решение и за държавата и за него .

Шаро
Шаро
17.06.2023 1:07 1:07

Див помак рунтав

Милен
Милен
17.06.2023 3:04 3:04

Тва да нее дакела

ццццц
ццццц
17.06.2023 7:57 7:57

Лудите трябва по-бързо да ги прибират

джо
джо
17.06.2023 10:18 10:18

тумор…пълна деградация…истинското лице на демокрацията…

Back to top button