Регион

Военните получиха оценка „Боеготов“ след ученията край Хасково

Първи механизиран батальон и самоходният артилерийски дивизион получиха оценка „Боеготов“ след успешното приключване на най-мащабните тактически учения на 61-ва Стрямска механизирана бригада за годината – „Мирен страж 23“ и „Огнена дъга 23“.

Те се проведоха на учебен полигон „Корен“ край Хасково успоредно с учението „Стоманен щит 23“ на 61-ви танков батальон от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, съобщават от министерството на отбраната.

По време на ученията беше създадена максимално реалистична обстановка, гарантираща изпълнението на поставените задачи.

ВоенниОсновната цел беше да се проверят и оценят способностите по критериите на CREVAL на 1-ви механизиран батальон за водене на настъпателни бойни действия при овладяване на населен пункт и на самоходния артилерийски дивизион за осъществяване на непосредствена огнева поддръжка при провеждане на настъпателна операция.

Оценени бяха и готовността и бойните способности на 61-ви танков батальон за участие в настъпателна операция на механизирана бригада, посочват от ведомството.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков поздрави военнослужещите за проявените отговорност, професионализъм и положените усилия.

Предстои предислоциране на личния състав и техниката, участващи в ученията от полигон „Корен“ до пунктовете за постоянна дислокация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button