Любопитно

Мирела подари на театъра наградените си творби от Световния конкурс за детско хайку

13-годишната Мирела Щерева подари на хасковския театър „Иван Димов“ наградените си творби от 17-то издание на Световния конкурс за детско хайку.

Шестокласничката от СУ „Паисий Хилендарски“ в Хасково участва в международната надпревара с рисунка на театър „Иван Димов“ и хайку, посветено на театъра – театър…/смях и сълзи/на сцената на живота.

Конкурсът беше в края на миналата година с подкрепата на посолството на Япония в България, фондация JAL – Япония и Българския хайку съюз. От България са наградени 25 деца, 5 от които са от училището на Мирела. Оригиналните рисунки с хайку са вече в Япония.

Темата на конкурса е „Градът“. Не е случайно, че Мирела реши да подари репродукция на рисунката с хайку на театъра именно по време на фестивала „Театър, обичам те“. Щастливи сме, че и тази година отново се преплитат различни изкуства и нашият град Хасково става по-пъстър и весел. И ни напомня, че театърът е живот и животът е театър, добавят от културната институция.

В алманаха на конкурса за рисунката на Мирела пише: „Прекрасна декоративна, цветна, жива рисунка, съчетана със зряло, дълбоко, философско хайку, което през непосредствеността на детския поглед и възприятие разкрива картината на живота и света. В цялата си пъстрота и достолепие пред нас се извисява сградата на един конкретен градски театър, за да ни напомни, че театърът е живот и животът е театър – един театър, в който всички сме участници и през смях и сълзи играем ролите си на неговата сцена. Макар и сериозно, съчетаното с рисунката хайку създава у наблюдателя празнично и ведро настроение, което съответства на детската безгрижност и непосредственост и ни кара да се усмихнем и така да приемем и да преодолеем проблемите си“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button