Регион

Поскъпна проектът за облагородяване на кръговото на входа на Свиленград

Проектът за облагородяване на кръговото на входа на Свиленград откъм автомагистрала „Марица“ поскъпна през последните 2 години.

През 2021 г. от общината разработиха инвестиционен проект на стойност 105 491 лв. Сега обаче от кметството обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител за неговото благоустрояване и художествено оформление на стойност 245 239 лв. без ДДС.

Площта на кръговото е 531 квадратни метра, а диаметърът е 13 м. Площта на другата територия – югоизточно от кръговото, предвидена за благоустрояване и озеленяване е 1 630 квадратни метра.

В кръговото е планирано да се монтира монументален символ. Той ще се намира в средата на съоръжението, пълнено с вода. Радиусът на водното огледало е 5.3 метра. Монументът с формата на рамка ще е висок 12.65 метра, ширина 6.90 метра и дебелина 1.3 метра. Предвидени са тревни масиви, декоративно обработени камъни, засаждане на дървета, храсти и цветя.

Строително-монтажните работи трябва да приключат от 180 до 210 календарни дни. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 11 юли.

Със 105 000 лв. облагородяват кръговото на входа на Свиленград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button