Любопитно

„Вълшебен свят“ навършва пълнолетие – чакат 1 400 танцьори от 9 държави в Хасково

18-то издание на международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ ще се проведе от 23 до 25 юни в Хасково.

За един от най-големите форуми в страната се очакват 1 400 танцьори от 9 държави. Те ще се представят на сцените на читалище „Заря“ и Младежкия център, съобщи директорът на фестивала Милена Налбантова.

Сред новостите тази година са танцови стилове за импровизация и изгряващи звезди. За пръв път в Хасково ще гостува група от 50 човека от Латвия. Ще има гости от Русия и Румъния. Журито е от 18 члена от България, Италия, Белгия, Швейцария, Румъния, Латвия и др.

Малката гала за най-добрите танцьори до 11 г. ще е в събота вечерта, а големият гала концерт на победителите ще е в неделя от 19 часа, след което ще е церемонията по голямото награждаване.

Наградният фонд на фестивала е 7000 евро, като традиционно ще се раздадат много специални награди и стипендии за обучения в елитни балетни театри, университети и академии. Налбантова благодари за подкрепата от страна на общината, защото фестивалът се финансира по Културни инициативи.

В петък състезателната програма в „Заря“ започва в 9 часа, а в Младежкия център в 9:30 часа.

Балет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button