Хасково

Училища от 5 области представят иновациите си в Хасково

16 училища от областите Хасково, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян се включиха в Регионалния форум за иновации в образованието.

8 от иновативните училища са от Хасковска област. Домакин на събитието по националната програма „Иновации в действие“ е Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“. Директорът на 95-годишната гимназия Траяна Николова каза при откриването, че постигнатите успехи се дължат на усилията и възрожденския дух на учителите.

Началникът на РУО – Хасково Веселина Павлитова посочи в своето слово, че гимназията е избрана, защото се развива добре, а учениците са от пъстър етнически състав. Тя отчете, че днес е голяма отговорност за всеки учител подготовката да е в крак с времето, за да бъдат уроците интересни и привлекателни за децата.

ИновацииСред официалните гости беше Даниела Недялкова – директор на Дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в МОН. Тя каза, че е завършила в Хасково и с удоволствие е тук. По нейните думи целта на двудневния форум е да се даде пространство на иновативните училища, които да взаимодействат помежду си.

ИновацииСъбитието беше открито в Младежкия център с програма от талантливи музиканти и певци от ОУ „Св. Климент Охридски“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

След това всяко училище направи презентация на своите иновации. Утре домакините от ПГЛП ще покажат интегриран урок между учебни предмети от общообразователна и професионална подготовка. Предвидена е дискусия и разходка из забележителностите на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учител
Учител
22.06.2023 18:06 18:06

Най компрометираната Моонка

реалис
реалис
22.06.2023 23:25 23:25

трябва по голяма публичност на подобни мероприятия,

Back to top button