Любопитно

„Орфей+“ се представи на фестивал в Бургас

Хасковският вокален ансамбъл „Орфей+“ с диригент Елена Цветкова се завърна от фестивал в Бургас.

Женската формация участва в Първи национален фестивал за смесени и еднородни хорове „Нека да е лято“. Идеята на организаторите от НЧ „Фар 1946“ е да се съберат на една сцена хорове, чиито хористи са на възраст над 19 г., тъй като такова събитие липсва в календара на хоровите срещи у нас.

В първото издание се включиха бургаските смесен хор „Родна песен“, вокален ансамбъл „Фортисимо“, хор „Милка Стоева“, група „Ми з Украине“, хор „Агира“ от Поморие, академичен хор „Ангел Манолов“ при ЦСДК – София и вокален ансамбъл „Орфей+“ – Хасково. Концертите се проведоха в зала „Тончо Русев“ на Културен център НХК – Бургас, и сцена „Охлювът“ в морската градина.

ХорХасковските певици се представиха с акапелна програма, включваща песни от Джулио Качини, Моцарт и обработки на ирландски и български народни песни. В рамките на събитието се проведе и работно ателие за разучаване на химна на фестивала – песента на Стефан Димитров „Нека да е лято“, а ръководител на ателието бе Милена Добрева – създател и диригент на вокален ансамбъл „Фортисимо“. С тази песен в изпълнение на всички хорове бе закрит фестивалът.

ХорТова бе последната изява на „Орфей+“ за този творчески сезон. Сега продължава подготовката за участие в международен хоров фестивал от веригата „We are singing“ в Белград през септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button