Любопитно

Започна играта „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“

36 деца посетиха днес сградата на общината в Димитровград, като част от образователната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“.

Малчуганите бяха посрещнати от секретаря на общината Венета Колева, която им разказа за общината и функциите на различните заседателни зали. Децата с любопитство разгледаха заседателната зала на втория етаж, където се провеждат пресконференции, оперативки и работни срещи, зала „Гросето“, където заседава Общинският съвет и Ритуалната зала, където се сключват гражданските бракове. Играта се провежда за втора поредна година. Сред участниците има и деца, които са от други градове, но са в Димитровград за ваканцията при баба и дядо.

Образователната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“ се провежда през летния период до 31 август. Проектът е финансиран по общинската програма „Димитровград на младите“ и е насочен към децата и младите хора. Тази година акцентът е върху паметниците в града, пред които участниците да се снимат. Фотосите залепят в специална книжка, създадена за играта. Книжката може да бъде получена в сградата на Детски и младежки център, от където стартира и играта.
Всеки участник сам избира последователността на посещение на обектите.

ДецаДецата трябва да посетят паметника на Пеньо Пенев в едноименния парк, както и паметника на поета пред Дом-музей „Пеньо Пенев“, паметника на Джордано Бруно пред Планетариума, паметника на Първостроителите на пл. „България“, паметника на Апостол Карамитев до театъра, бюст-паметника на Христо Ботев в парк „Освобождение“, бюст-паметника на Васил Левски до едноименното училище, паметника в чест на Капитан Петко войвода, намиращ се в близост до общината и паметника на Никола Вапцаров, в едноименния парк.

Тази година организаторите са осигурили дронове, с които спечелилите ще могат да опознаят своя град и от високо.

ДецаМеждувременно от началото на тази седмица до 31 юли Детски и младежки център стартира летни занимания за деца. Всеки делничен ден от 10 ч. до 12 ч. или от 16 ч. до 18 ч. малчуганите могат да се запишат да участват в дейностите на различни и разнообразни клубове – по модерни, народни или латино танци, по авио и ракетомоделизъм, по фотография, по драматизация на приказка, по приложно изкуство, по българско народно творчество или да се включат в опознавателната игра за града, в която да посетят различни паметници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button