Хасково

501 кг. от декар е средният добив на пшеница в Хасковска област

501 кг. от декар е средният добив на пшеница в Хасковска област. Жътвата започна преди няколко дни, като се очаква изменение на показателите, съобщиха за Haskovo.info от областна дирекция „Земеделие“.

Засетите площи с пшеница са 558 232 декара и са повече от миналогодишните 517 598 дека. Въпреки дъждовете качеството на пшеницата е добро, допълниха от дирекцията.

38 150 декара са засети с ечемик, като средният добив е 451 кг. от декар. Започнало е и прибирането на рапицата, която е на площ от 77 198 дка. Тук средният добив е 172 кг. от декар.

Засега има информация за пропаднали площи от градушка в землището на хасковското село Въгларово. Там са унищожени насаждения от тютюн, като предстои комисия да определи процента на пропадналата площ, уточниха от областната дирекция „Земеделие“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.07.2023 19:22 19:22

Хасковска област не е житен район! Абсолютно нормално е!

Back to top button