Любопитно

Вълци скитат край Долни Главанак

И група вълци е забелязана след огласения от РИОСВ – Хасково сигнал за наблюдение в Източните Родопи на два екземпляра от вида кафява мечка.

Фотокапан е уловил 4 вълка, два от които по-малки, в землището на село Долни Главанак в община Маджарово. Както Haskovo.info писа, именно в този район бе регистрирана, включително и с фотокапан, появата на възрастна мечка и малко мече – край крумовградското село Бряговец и маджаровското село Горно поле.

До този момент няма оплаквания за набези на хищници към селстопански животни.

ВълциСпоред данните от последната редовна таксация на дивеча, проведена от Ловно-рибарското сдружение в Хасково, броят на вълците на неговата територия е 7.

Най-многобройните хищници в ловно-стопанския район са чакалите – 1092, което е устойчива тенденция от няколко години. В графата фигурират също 961 лисици, а дивите котки са 585 на брой. В списъка следва бялката – 483 броя, язовецът – 422, черният пор – 381.

Два сигнала са подадени в екоинспекцията за мечки в Хасковско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
градски
градски
05.08.2023 0:16 0:16

Те вълците са в естествения си хабитат.Какво ви пречат?Много си позволявате да се месите на майката природа.

Back to top button