Хасково

ВиК – Хасково бори загубите на вода с регулатор на налягането

Монтиран е нов регулатор за налягане DN 63 към вилната зона на квартал „Орфей“ в Хасково, съобщават от ВиК.

Той дава възможност за ефективни действия към намаляване на загубите на вода във водопроводната мрежа, чрез контрол на подаваните водни количества. Уредът ще позволи регулиране на работното налягане в мрежата, по-ефективното й управление и намаляване на аварийността й.

Водата минава през разпределителната водопроводна мрежа на принципа на най-малкото съпротивление. Това изисква професионално изпълнено балансиране на мрежата, което се постига с набор от мерки и уреди. Когато хидравличният баланс бъде нарушен, консуматорите няма да получават услуга с едно и също качество, посочват от ВиК.

ВодаРегулирането на налягането се използва за автоматично и динамично балансиране на мрежата, което гарантира, че всички консуматори ще получават необходимия дебит. Системата остава балансирана и не се налага да се балансира отново, когато се добавят нови консуматори.

ВодаСъвременните ВиК мрежи са зонирани и така има възможност за работа по отделни предварително ограничени сектори, с което се намаляват неудобствата за потребителите при изпълнение на строително-ремонтни дейности, допълват от водното дружество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button